Mindfulness met creatief sausje

Volwassenen training;      Mindfulness is eigenlijk niets anders dan het oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn. En de training mindfulness met een creatief sausje is de normale mindfulness training met een kunstzinnige inslag. Mindfulness zou je ook een manier van leven kunnen noemen en levenskunst. Met je voeten op de grond, en minder in je hoofd. Het leven in het hier en nu, op adem komen, en voelen wat nodig is op dit moment. 

Om zo te leven kan van belang zijn, als je last ervaart van stress en piekeren. Ook is het behulpzaam als je snel afgeleid bent of vaak te veel prikkels ervaart. Het kan een goede reset zijn als je overspannen bent of een burn-out hebt. Het zal niet zo zijn, dat je gelijk genezen bent, maar het kan het proces zeker versnellen in positieve zin naar een gebalanceerder leven. Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat het eigenlijk voor iedereen goed is: waarom wachten tot je het uit noodzaak moet proberen? Je kan er nu ook al de vruchten van plukken. Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness positieve veranderingen te weeg brengt in de hersenen. Dit is te zien in de hippocampus (leren en het geheugen), de amygdala (afname van gevoelens van angst en stress) en in de hersenstructuren die geassocieerd worden met zelfbewustzijn, compassie en introspectie.

Het leven is in het nu. Lief hebben, verdrietig zijn, geluk en pijn te ervaren, dat is het leven. Dicht bij jezelf zijn, in je lichaam, je ruimte en jouw energie, en dat te accepteren - hoe dat er ook uit mag zien of voelen. Het leven is dit alles in een continue opeenstapelingen van momenten. Dit is wat het leven de moeite waard maakt. Door mindfulness leer je bewust hier mee om te gaan en te ervaren. 

Ik heb in het jaar 2020 besloten trainer te worden omdat ik de staat van zijn herkende in het creatieve proces. Nu combineer ik dit met de creativiteit tijdens mijn trainingen.  Mindfulness met een creatief sausje noem ik het, want ik wil graag het mindfulness van creëren over brengen in mijn trainingen. Kom lekker Mindful creëren in je eigen Artjournal of met andere woorden Creatief dagboek. Het doen van een creatieve bezigheid is mindfulness, het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat creativiteit dezelfde golflengte in de hersenen oplevert als een meditatie en je neemt bewust tijd voor jezelf. Ook al zijn de onderzoeken nog in volle gang, wil ik dit toch wel bevestigen. Ik als kunstenaar en mindfulness trainer herken dit, dat was voor mij een reden om trainer van mindfulness te gaan worden. 

 

8-weekse training

Mindfulness met een creatief sausje

 

De training ‘Mindfulness met een creatief sausje' bestaat uit 8 lessen die tweeëneenhalf uur duren. Gedurende de training ontvang je wekelijks een mail met wat er behandeld is. Ook worden er oefeningen en opdrachten meegegeven die je thuis, alleen of samen kan doen. Oefening baart kunst! Ik train in kleine groepen van 3-4 mensen. Welkom in de huiselijke sfeer van Atelier & Praktijk De Vrolijke Kunstenaar!


Trainingsdagen

Dinsdag van 9 uur tot 11.30 uur.

  • 2, 9, 16, 23 april
  • 7, 14, 21, 28 mei
  • stilte ochtend (juni) - datum in overleg 

Volg je de training liever alleen of een andere dag, neem dan contact met mij op en dan kijken we wat past

Kom kennis maken!! 

Na je aanmelding via de mail of telefoon maken we kennis met elkaar. Hierin kijken we naar jouw/jullie verwachtingen. Ook kun je al je vragen kwijt. Dit gesprek kan telefonisch, online of met een kopje thee of koffie.

Mindfulness met een creatief sausje

kosten: 350 euro

  • Acht lessen van tweeënhalf uur
  • Artjournal/ creatief dagboek
  • Creatieve Stilte ochtend
  • Audio bestanden van de oefeningen
  • Wekelijkse terugkoppeling via de mail
  • Contact met mij als je vragen hebt
  • Intake gesprek

 

Ga naar de contactpagina of

Bel: 0639214325 - tot gauw😊