Over mij....

Mijn naam is Vivièn Nieuwenweg.

Graag stel ik mezelf aan jou voor.

Ik woon in Veeningen, ben moeder van twee meiden en ben al 20 jaar verliefd en 13 jaar  getrouwd met mijn grote liefde Anton. Ik ben een leergierig mens en heb me dan ook als professional laten opleiden tot: Kunstenaar (Academie Minerva Groningen), pedagogisch Coach, Mindfulness kindertrainer (Stil zitten als een kikker), en ooit ook kinderleidster BSO. Binnenkort komt daar talenten fluisteraar bij, dankzij gemeente de Wolden, daar ben ik erg dankbaar voor.

De afgelopen jaren heb ik ook gewerkt als docent kunst en cultuuronderwijs op basisscholen voor Cultuurklik en Creatief dagboek docent voor de Cultuurkoepel Hardenberg. Verder werk ik als beeldend kunstenaar en illustrator in mijn eigen atelier. En natuurlijk als pedagogiesch Coach, Talenten coach/ fluisteraar en aandacht / mindfulness trainer.

Een aantal jaren geleden, toen ik mij voor de zoveelste keer in een moeilijke periode van mijn leven bevond kwam Mindfulness op mijn pad. Ik heb toen verschillende trainingen gevolgd bij Wil van der Berg. Ik nam de trainingen te harte en begon de staat van meditatie te herkennen als ik schilder of creatief bezig ben. Dagelijks creëerde ik artjournal bladzijden om rust te vinden. Ook ging ik wandelen, kilometers en kilometers…

Dit heeft voor mij veel veranderd in de manier waarop ik in het leven sta. Ik heb geleerd bewuster te leven, rust te vinden in de drukte van alledag, mij minder zorgen te maken over de toekomst en meer te genieten van het moment. Soms val ik nog, maar ik weet hoe ik mijn eigen remedie moet toedienen en dan is het weer goed. Meer rust, aandacht en ontspanning, dat is het resultaat van jaren lang hard werken. Nu ben ik dankbaar dat ik meer kracht dan ooit heb mogen vinden in deze moeilijke periode.

Ik werk graag met mensen en kinderen hebben een speciale plek in mijn hart. Ik droomde dat ik diegene kon zijn voor kinderen en mensen die ik zelf vroeger nodig had. De wens om dat wat ik heb geleerd van mindfulness, kunst en buiten zijn, door te geven aan kinderen groeide. Ik vind het fijn om mensen iets mee te kunnen geven waar ze hun hele leven de vruchten van kunnen plukken. Ook de opleiding pedagogisch coach bracht me veel inzicht in hoe ik volwassenen zou kunnen helpen op verschillende vlakken.

Ik omarm nu al mijn bijzondere gaven en eigenaardigheden met liefde en voel me zeker, dit is wat ik voor iedereen wens en daarom ben je welkom en ontmoet ik je graag.

Van mens tot mens, jong of oud...

 

aandacht voor zelfkennis, rust en groei —  ontwikkeling van eigenwaarde op basis van je eigenwijsheid — ontdek je eigen talenten, je superkracht — leven vanuit liefde en dankbaarheid

Curriculum vitae

 

Huidige werk en opdrachtgevers

  • Cultuurklik, kunstdocent basisscholen
  • Cultuurkoepel Hardenberg, artjournal / creatief dagboek docent
  • Praktiserend Kunstenaar en Illustrator
  • Eigenaar van "De Vrolijke Kunstenaar" (Atelier & Praktijk)

 

Opdrachten

Kinderopvang Woldenwijs,

Tijdmachine, zomer 2023

Fantasiebosbeestjes febr. 2024

 

Opleidingen

Talenten coach/ fluisteraar
Methode Luk Dewulf & Els Pronk 
​- Certificaat 2024

 

AMT Mindfulness Kindertrainer
Methode Eline Snel
Diploma 2023

 

Coach
Methode Albert de Vries
​- Certificaat 2023

 

Autonoom Beeldend Kunstenaar 
Academie Minerva te Groningen
Diploma 2013

 

Docent Beeldende Kunst
Academie Beeldende Vorming te Amsterdam
Propedeuse 2007

 

Sociaal Pedagogisch Werker (kinderopvang)
Noorderpoort College Groningen
- Diploma 2003